Wijngaard Dassemus Chaam

In 2004 ontstond bij ons, Ron Langeveld en Monique van der Goes, het idee een wijngaard te  beginnen. ze vonden een plek in Chaam, een landelijke gemeente ten zuiden van Breda. 
 Na een succesvolle proef met 100 planten besloten ze het groter aan te pakken. Inmiddels  is de wijngaard circa 4 ha groot en staan er 16000 stokken. 
 Naast de aanplant van de wijngaard is er ook geïnvesteerd in machines voor het onderhoud  van de wijngaard en voor de vinificatie. 
 In de wijnkelder gebruiken we voor de vinificatie een ontsteler en een pneumatische pers van Wottle. Ook de botteling doen we zelf. De wijngaard ligt in het buurtschap Dassemus en is daar naar vernoemd. De wijngaard grenst aan natuurgebied ‘t Broek en het Chaamse bekenstelsel. Achter de wijngaard beek loopt een laarzenpad van Natuurmonumenten. 

Ambitie & Visie
Het is onze ambitie is om een kwalitatief goede Nederlandse wijn te maken. Daarbij vraagt deze tijd naar ons idee om duurzaam gebruik van de grond. De wijngaard wordt daarom op biologische wijze beheerd. 

Meer informatie: www.dassemus.nl

 

Prijzen zijn alleen zichtbaar voor klanten van Brabantse Streken 

De vanaf prijs is de consumenten adviesprijs inclusief btw.

Uw inkoopprijs wordt weergegeven exclusief btw 

Winkelwagen

© 2017 - 2021 DBS De Bruijn Streekproducten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

LEEFTIJDSCHECK : Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.